____________________________________________________________________________________________________

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ydre är en aktiv kommun med mycket att uppleva.

Det kuperade landskap med många sjöarna bjuder in till upptäcktsfärd. Med Österbymo som centrumort och charmiga byar runtomkring bjuder vi på allt från kultur, spännande aktiviteter, friluftsliv och bad, till bra mat med lokal prägel och behagligt boende.

I kommunen finns flera badplatser, som till exempel i stora Sundsjön, Torpön eller Norra Vi badplats vid sjön Sommen. Men det är inte svårt att hitta ditt eget smultronställe!

Ydre bjuder även på aktiviteter under lågsäsongen. Här ordnas höst & vår marknader, midsommarfirande och fina konserter. Man kan gå på bio, museet, pimpelfiska, åka skidor eller varför inte ta en lång skridsktur på sjön Östra Lägern.

Här hittar du runt 100 sjöar, där Sommen och Östra Lägern är de två största. Här finns Skogar, branta stup och breda dalgångar, en halvö, blommande ängar och här hittar du även Östergötlands högsta punkt.

Följ med på en naturguidning, gör en kanottur eller hitta en egen klippa vid sjön Sommen. Läs mer..

Här ges möjlighet att njuta av det goda livet!

  

 Hitta till Ydre

 

 

 

 

Med hela familjen till Ydre

Att fira semester i Ydre betyder avslappning för barnen såväl som för föräldrarna. Våra sevärdheter, muséer, aktiviteter, restauranger, campingar och boenden är alla mycket barnvänliga.

Barnen får inte missa att leta efter Sommakoa’s grotta i Norra Vi-skogen eller försöka hitta Jätten Bule’s nyckel som ligger kvar där han lade den då han förlorade sina krafter. De kan fiska små kräftor, plocka egna bär till sin frukost, grilla korv vid lägereld i skogen eller varför inte bygga ett fint sandslott på en av alla stränderna.

Här finns också möjligheter att göra ridturer med fikastopp, ta en närmare titt på en Ydre-gård, köra rallykart på grusbana, utmana sin familj på höghöjdsbana, spela fotbollsgolf, krypa in i ett rävgryt eller åka ångbåt!

 

 

Läs mer

Stugor  i Ydre

Att bo i en egen stuga nära naturen är en bra bas till dig och din familj. I en stuga sköter du dig helt och hållet själv.
Det är frihet!

Hitta en välutrustad stuga som passar dig och din familj!

                               Läs mer  

 

 

 

 

 

 

                                

                                                               

SE

Stuga & Äventyr i YDRE

YDRE DUI
YDRE NL

Stugaventyr© Almänna Villkor  Kontakt

VÄLKOMMEN i YDRE !

 

YDRE ENG

 På gång i Ydre

 

 

 

 

 

 

 

                     Till evenemang

 

 

 

 

 

 

                

Broschyr beställning

Beställ här en gratis Broschyr över YDRE!

Eller  ladda ner