__________________________________________________________________________________________________ __

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ydre är en aktiv kommun med mycket att uppleva.

Det kuperade landskapet med många sjöarna bjuder in till upptäcktsfärd. Med Österbymo som centrumort och charmiga byar runtomkring bjuder vi på allt från kultur, spännande aktiviteter, friluftsliv och bad, till bra mat med lokal prägel och behagligt boende.

I kommunen finns flera badplatser, som till exempel vid stora Sundsjön, Torpön eller Norra Vi´s badplats vid sjön Sommen. Men det är inte svårt att hitta ditt eget smultronställe!

Ydre bjuder även på aktiviteter under lågsäsongen. Här ordnas höst & vår marknader, midsommarfirande och fina konserter. Man kan gå på bio, museer, pimpelfiska, åka skidor eller varför inte ta en lång skridskotur på sjön Östra Lägern.

Här hittar du runt 100 sjöar, där Sommen och Östra Lägern är de två största. Här finns Skogar, branta stup och breda dalgångar, en halvö, blommande ängar och här hittar du även Östergötlands högsta punkt.

Följ med på en naturguidning, gör en kanottur eller hitta en egen klippa vid sjön Sommen. Läs mer..

Här ges möjlighet att njuta av det goda livet!

  

 Hitta till Ydre

 

 

 

 

Med hela familjen till Ydre

Att fira semester i Ydre betyder avslappning för barnen såväl som för föräldrarna. Våra sevärdheter, muséer, aktiviteter, restauranger, campingar och boenden är alla mycket barnvänliga.

Barnen får inte missa att leta efter Sommakoa’s grotta i Norra Vi-skogen eller försöka hitta Jätten Bule’s nyckel som ligger kvar där han lade den då han förlorade sina krafter. De kan fiska små kräftor, plocka egna bär till sin frukost, grilla korv vid lägereld i skogen eller varför inte bygga ett fint sandslott på en av alla stränderna.

Här finns också möjligheter att göra ridturer med fikastopp, titta på kosläpp på en Ydre-gård, besöka en Ost gårdsmejeri, utmana sin familj på höghöjdsbana, spela minigolf, besöka Naturum och krypa in i ett rävgryt eller följa med en runttur på ångbåten Boxholm II.

 

 

Läs mer

Stugor  i Ydre

Att bo i en egen stuga nära naturen är en bra bas till dig och din familj. I en stuga sköter du dig helt och hållet själv.
Det är frihet!

Hitta en väl utrustad stuga som passar dig och din familj!

                            

 

 

 

 

 

                                

                                                               

Stugaventyr© Almänna Villkor  Kontakt

Välkommen till Ydre

 På gång i Ydre

 

 

 

 

 

 

 

                  

 

 

 

 

 

 

                

Broschyr beställning

Beställ här en gratis Broschyr över YDRE!

Eller  ladda ner

Läs mer

Till  evenemang

YDRE ENG
YDRE NL
YDRE DUI

Stuga & Äventyr i Ydre