VANDRINGAR och PAKET

Vandringsäventyr genom skogar, vildmark, på klippor eller bredvid sjöar . Ydre bjuder på vandringar man kan göra på egen hand, även kan man boka paket.

 

- Norra Vi-leden, 10 km
Orangemålad markering utmärker leden, som ansluter till Östgötaleden på sträckan Kisa-Österbymo.  Leden är mycket kuperad (bedöms som medelsvår). Det finns flera vackra utsiktsplatser utefter leden, som passerar 2 st. naturreservat (Vassvik och Kälemåla). Det finns ett flertal rastplatser.

- Selo berg-leden ca 3 km
Naturen här är mycket kuperad. En utsiktsplats på bergets topp bjuder på vackra vyer över Lilla Sundsjön och byn. Ett dramatiskt inslag är ravinen Skams gator, en mäktig spricka i berget, en gång genomsköljd av en flodvåg från den smältande inlandsisen.

- Kyrkstig Asby - Marek ca 10 km
Den gamla stigen, som förr användes av kyrkobesökare, finns idag utmarkerad. Den går genom skogen i det inre av Asby udde på vägar och stigar, över berg och kullar, dalgångar och öppna hagmarker. Då den här leden inte går runt så måste du antingen bli skjutsad/hämtad från ena hållet - eller helt enkelt gå fram och tillbaka

- Blå Spåret, ca 2 km

Utgångspunkt är parkeringen vid Asbybacken.Du kommer bland annat att passera en bäck, en grillplats, och Gustav Adolfs källa vart du kan dricka vatten. Familjvänlig promenad.


Östgötaleden i Ydre
Ydre kommun har cirka 10 mil Östgötaled.

Etappstrackor:

Svenninge By - Visskvarn 10,4 km
Visskvarn      - Vassviksberget 4 km
Vassviksberget -  Ådala 3,5 km
Ådala- Bulsjö Gård 6.7 km
Bilsjö Gård - Ydregården 4,4 km
Ydregården - Brantefall 9,7 km
Brantefall - Länsgräsnsen  11,8 km

- Östgötaleden, Torpön runt. Ca 30 km
Vandra valfri längd med storslagen utsikt över Östergötlands näst största sjö.Det sägs att sjön Sommen har lika många öar som året har dagar. Torpön är Sommens största ö och naturen här är slående  vacker. Digital karta.

 

Paket:

Välkomst kaffe

Transport till Start

Lunch paket/fika paket

Beskrivning och kartor

Servicejour

Pris för detta paket är 550 kr / per person.
Minimum antal 2 personer, max. 4 personers samtidigt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

För detaljerad information och tillgänglighet:

 

<tillbaka

                                                               

KONTAKT/MER INFO

<<